Senast uppdaterat 2017-08-17 10:58

Till startsidan

 

PRISER FÖR BRICKLÄGGNING TILL KLUBBAR M FL (priser fr o m 2017-07-01)

Allmänt:

Skånes Bridgeförbund lägger brickor till barometertävlingar mm.

Brickorna skall beställas minst sju arbetsdagar före avhämtning. Återlämning ska ske snarast efter speltillfälle. Tider för hämtning och lämning bestämmes med kansliet. Brickor skall lämnas tillbaka väl sorterade (på samma sätt som de levererades).

Klubben står för eventuella kostnader i samband med hämtning och återlämning. Klubben står även för skador eller förkomna brickor/kortlekar. Klubbar som vill ha duplicerade brickor till ”vanliga” speltillfällen (inte barometer) skall i allmänhet tillhandahålla egna brickor och kortlekar.

Brickläggningen är helt slumpmässig. Det finns inga möjligheter att ställa in olika ”svårighetsgrader” eller att skapa ”speciellt konstiga” sitsar. Brickläggningsmaskinen generar givar som helt stämmer överens med det väntade statistiska utfallet (över tiden). Vissa spelare upplever att det ”alltid sitter snett” när man spelar maskinlagda givar. Anledningen till detta är att givar som blandas för hand inte är korrekta. Eftersom man i allmänhet blandar en kortlek alldeles för få gånger, leder detta till att handblandade givar har en jämnare kortfördelning än vad det slumpmässiga utfallet ger. För att en kortlek skall anses vara korrekt blandad krävs minst sju ordentliga blandningar.

Priser för anslutna klubbar inom Skånes BF:

Det kostar 2,50 per lagd bricka (gäller även om klubben har egna brickor) och minsta belopp är 150 kronor för enstaka beställningar.

Vid egen läggning på Förbundets kortläggningsmaskin betalar klubb 50% av angivna priser.

Vid specialbeställningar och övrigt bestäms priset från fall till fall.

Priser för klubbar m fl som inte är anslutna till Skånes BF:

Det kostar 4,00 per lagd bricka och minsta belopp är 200 kronor.

 

För beställningar och frågor, kontakta:

Skånes Bridgeförbund 040-26 33 40 eller e-post skanes.bf@telia.com